Obdarovanje z malimi darili

Mala darila so primerna prav za vsako priložnost druženja in obdarovanja za različne praznike. Z njim lahko obdarujemo otroke, starejše, poslovne partnerje, goste na zabavi, poroki ali prireditvi. Darilca v nas vzbudijo občutek veselja in pripadnosti. Lepo malo darilo je znak dobrega odnosa in prijetnih spominov na določen dogodek. Tudi v primerih, ko ne vemo, kaj bi podarili, so mala darila preprosta rešitev, ki jo bo vesel vsak obdarovanec.

Prednost malih daril je njihova praktičnost. Z njimi poudarimo funkcionalnost nekega predmeta. Vselej je razveselimo obeska za ključe, saj to praktično in cenovno ugodno malo darilce vedno pride prav. Če nam je pomembno, da je darilo, ki ga podarjamo, trajnostno in okolju prijazno, izberimo naravne materiale, iz katerega je izdelano.

Privlačno malo darilce je tudi okvir za sliko. Manjši okvirčki kar kličejo po tem, da vanje spravimo fotografijo nekoga, ki nam je pri srcu in si ga/jo namestimo nekam, kjer si naš pogled odpočije in misli umirijo. Na nočno omarico, na pisalno mizo ali na polico v dnevni sobi.

Tudi preprost, kakovosten kemični svinčnik z logotipom ali hudomušnim napisom je domiselno darilo. Pisalo v sodobnem svetu potrebujemo ob sebi za različne beležke in podpise, zato si podarjeno pisalo, če nam je všeč, želimo nositi s seboj.

Eno od nepogrešljivih malih daril je tudi skodelica za tople napitke. Skodelica je lahko opremljena s sličico, fotografijo ali napisom, ki obdarovanca razveselijo vsakič, ko skodelico vzame v roke. Skodelice pogostokrat služijo tudi kot pisana shramba za pisala in različne pisarniške pripomočke. Ozrite se okoli sebe – nekje v vaši bližini je zagotovo lična skodelica, ki že dolgo časa pridno opravlja svoje delo. Prav pogrešali bi jo, če bi se ji kaj zgodilo…

Vse pogosteje se kot mala privlačna darilca uporabljajo zatikanke. Narejene iz tršega kartona ali mehkejšega lesa, so privlačna dopolnitev večjega darila, na primer šopka rož ali lončnice. Zatikanke uporabljamo, ko želimo obdarovani osebi sporočiti kaj lepega in to sporočilo narediti trajno.

Pri vseh malih darilih lahko uporabimo trajnostne, naravne materiale – les, papir, karton, glino – in tako dodatno ne obremenjujemo okolja. Pri malih darilih je široko odprta pot naši domišljiji in ustvarjalnosti, saj si lahko damo duška tako z verzi, pesmijo, citatom, risbo, sliko ali fotografijo, ter na tak način naredimo darilce zares unikatno.

Mala darila odlikujejo tudi zelo ugodne cene, zato – če ste ljubitelj malih, prisrčnih daril, ne pozabite obdarovati tudi sebe. Spodbudna misel, prijazen citat na skodelici za jutranjo kavo ali obesek za ključe, ki vas bo vsako jutro spravil v boljšo voljo – je čudovit način negovanja sebe in tistih, ki nam veliko pomenijo.